woensdag 20 september 2006

De Suykensjellypudding met likeur

Met dit bericht wens ik alle onwetenden de kunst van de Suykensjellypudding met likeur bij te brengen...

De echte Suykensjellypudding met likeur is gebaseerd op de Suykenspint, die ons werd overgeleverd door onze leermeester Karel Suykens.


Een portie jellypudding, bereid met een stevige scheut likeur naar keuze.

De Suykensjellypudding met likeur is een techniek waarbij een Jellypudding met likeur op zodanige wijze wordt opgegeten dat de invloed van de erin bevatte alcohol minimaal is. Een demonstratie...


Stap 1. Men neme een kommetje vers bereide jellypudding in de hand (bij voorkeur de linker) en een lepeltje in de andere hand (bij voorkeur de rechter). Merk op dat het lepeltje niet zichtbaar is op de foto. Doch, dit is een essentieel onderdeel voor de correcte toepassing van de Suykenstechniek op een jellypudding met likeur.


Stap 2. De rand van het kommetje wordt tegen de lippen gebracht. Men ete in één hap net iets meer dan de helft van de inhoud van het kommetje. Om dit perfect te doen, moet de resterende hoeveelheid pudding net iets meer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid zijn. Om dit keer op keer correct te kunnen uitvoeren is training nodig...
Merk op dat de uitvoerder tussen stap 1 en stap 2 het kommetje jellypudding en het lepeltje van hand heeft verwisseld, om onduidelijke redenen.


Stap 3. Men tone ostentatief het resultaat van de eerste hap. Merk op dat op deze foto de in stap 2 beschreven techniek niet perfect werd uitgevoerd. De uitvoerder at exact de helft van de hoeveelheid pudding i.p.v. net iets meer dan de helft (het was dan ook nog wat vroeger in de ochtend).


Stap 4. In deze stap wordt de resterende jellypudding met likeur opgegeten. Het is duidelijk dat na deze stap het kommetje leeg dient te zijn.


Stap 5. Men tone het resultaat van de correct gegeten Suykensjellypudding met likeur. Voor optimale erkenning laat men de Suykensjellypudding met likeur controleren door een derde...


Wat is nu de filosofie achter deze techniek? Stel dat je op een avond 10 jellypuddingen met likeur eet en je eet je kommetje telkens leeg in ongeveer 15 happen. Dan heb je ca. 150 stukken jellypudding met likeur gegeten en dan kruipt de likeur uiteraard veel rapper in je kop! Eet men daarentegen steeds in 2 happen zijn jellypudding met likeur op, dan heeft men slechts 20 stukken jellypudding met likeur gegeten...

1 opmerking:

Anoniem zei

veel geleerd