dinsdag 5 september 2006

Isabella venit, vidit vincitque

Ze heeft het voor mekaar! Ons Isabelle werd op zaterdag 2 februari 2006 verkozen tot Miss Belgium Earth 2006 (wiki). Met een tiental leden van ons orkest woonden we de gala-avond in het Casino Kursaal in Oostende bij.

De verkiezing zelf was best saai te noemen. Dit in schril contrast met de schitterende opening, waarbij de kandidates zichzelf moesten voorstellen in enkele bondige volzinnen en die garant stond voor een boel hilariteit. Hobby's als shoppen met mijn vriendinnen, uitgaan met mijn vriendinnen en bij mijn vriendje zijn waren dan ook de meest voorkomende in het rijtje.

Tussen een heleboel truttekes stak onze fluitiste dan ook met haar viertalige (Nederlands, Frans, Engels én Duits) openingsspeech met kop en schouders boven de rest uit.

Helaas ging het daarna sterk bergaf. De 21 kandidaat-missen defileerden (elk afzonderlijk) in een identiek badpak op tonen van steeds dezelfde vier liedjes. Vervolgens deden ze het hele zaakje nog eens over met badpakken en met avondkledij.

Daarna mochten ze nog éénmaal hun mondje opendoen, waarop de jury -gebaseerd op niet zo heel veel dus- een winnaar en 4 eredames koos. Presentatie was in handen van soepkip Rani de Koninck en een gladde jongen die Patrick heet, overigens.

Gedurende het hele spektakel werd 2 maal pauze gehouden die veel te lang duurde (eerste keer een half uur, tweede keer meer dan een uur). Rond 2u 's nachts was het gebeuren afgelopen.

Algemene conclusie bij onze toeschouwers: moest Isabelle niet gewonnen zijn, dan was het best een verloren avond geweest. Merk op dat een pintje tijdens de pauze over de toog ging aan €2.50!

Tot slot nog enkele beelden van ons miss...


De kroning...



Isabelle met de organisatrice en haar voorganger



Isabelle en de organisatrice, Miss Belgium Earth 2002

Dat ze zich niet heel de avond voor niets heeft moeten paraderen, bewijst deze kar, die ze nu de hare mag noemen. 't Was een Chevrolet als ik me niet vergis.


De miss en de kar

Kijk maar hoe blij ze is met dat autosleuteltje!


De miss en de sleutel

Nu nog een rijbewijs en ze is vertrokken :).

Geen opmerkingen: