Met dit bericht wens ik alle
onwetenden de kunst van de
Suykenspint bij te brengen...
De echte Suykenspint werd ons overgeleverd door onze leermeester Karel Suykens.
Ik en de meester...
De Suykenspint is een techniek waarbij een pintje op zodanige wijze wordt leeggedronken dat de invloed van de erin bevatte alcohol minimaal is. Een demonstratie...
Stap 1. Men neme een vers getapt pintje in de hand (bij voorkeur de rechter).
Stap 2. De rand van het glas wordt tegen de lippen gebracht. Men drinke net iets meer dan de helft van de inhoud van het glas. Om dit perfect te doen, moet de resterende hoeveelheid bier
exact tot aan de bovenkant van de ribbeltjes van het pintje reiken. Om dit keer op keer correct te kunnen uitvoeren is training nodig...
Stap 3. Men tone ostentatief het resultaat van de eerste slok. Merk op dat op deze foto de in stap 2 beschreven techniek niet perfect werd uitgevoerd. Er is nog ongeveer anderhalve cm teveel bier in het glas (het was dan ook al wat later op de avond).
Stap 4. In deze stap wordt het resterende bier gedronken. Het is duidelijk dat na deze stap het glas
leeg dient te zijn.
Stap 5. Men tone het resultaat van de correct gedronken Suykenspint. Merk op dat onderaan in het glas nog steeds de kraag van de pint is terug te vinden. Voor optimale erkenning laat men de Suykenspint controleren door een derde...
Wat is nu de filosofie achter deze techniek? Stel dat je op een avond 10 pintjes drinkt en je drinkt je glas telkens door er ongeveer 15 keer van te drinken. Dan heb je ca. 150 keer gedronken en dan kruipt het bier uiteraard veel rapper in je kop! Drinkt men daarentegen slechts tweemaal van elk pintje, dan heeft men slechts 20 keer gedronken...
Deze techniek is vanzelfspreken ook toepasbaar op andere dranken. Volgende demonstraties zijn eveneens beschikbaar:
De techniek verwierf thans ook nationale faam. Lees er alles over op onderstaande link:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten