woensdag 20 september 2006

De Suykensjellypudding met likeur

Met dit bericht wens ik alle onwetenden de kunst van de Suykensjellypudding met likeur bij te brengen...

De echte Suykensjellypudding met likeur is gebaseerd op de Suykenspint, die ons werd overgeleverd door onze leermeester Karel Suykens.


Een portie jellypudding, bereid met een stevige scheut likeur naar keuze.

De Suykensjellypudding met likeur is een techniek waarbij een Jellypudding met likeur op zodanige wijze wordt opgegeten dat de invloed van de erin bevatte alcohol minimaal is. Een demonstratie...


Stap 1. Men neme een kommetje vers bereide jellypudding in de hand (bij voorkeur de linker) en een lepeltje in de andere hand (bij voorkeur de rechter). Merk op dat het lepeltje niet zichtbaar is op de foto. Doch, dit is een essentieel onderdeel voor de correcte toepassing van de Suykenstechniek op een jellypudding met likeur.


Stap 2. De rand van het kommetje wordt tegen de lippen gebracht. Men ete in één hap net iets meer dan de helft van de inhoud van het kommetje. Om dit perfect te doen, moet de resterende hoeveelheid pudding net iets meer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid zijn. Om dit keer op keer correct te kunnen uitvoeren is training nodig...
Merk op dat de uitvoerder tussen stap 1 en stap 2 het kommetje jellypudding en het lepeltje van hand heeft verwisseld, om onduidelijke redenen.


Stap 3. Men tone ostentatief het resultaat van de eerste hap. Merk op dat op deze foto de in stap 2 beschreven techniek niet perfect werd uitgevoerd. De uitvoerder at exact de helft van de hoeveelheid pudding i.p.v. net iets meer dan de helft (het was dan ook nog wat vroeger in de ochtend).


Stap 4. In deze stap wordt de resterende jellypudding met likeur opgegeten. Het is duidelijk dat na deze stap het kommetje leeg dient te zijn.


Stap 5. Men tone het resultaat van de correct gegeten Suykensjellypudding met likeur. Voor optimale erkenning laat men de Suykensjellypudding met likeur controleren door een derde...


Wat is nu de filosofie achter deze techniek? Stel dat je op een avond 10 jellypuddingen met likeur eet en je eet je kommetje telkens leeg in ongeveer 15 happen. Dan heb je ca. 150 stukken jellypudding met likeur gegeten en dan kruipt de likeur uiteraard veel rapper in je kop! Eet men daarentegen steeds in 2 happen zijn jellypudding met likeur op, dan heeft men slechts 20 stukken jellypudding met likeur gegeten...

De Suykenshotdog

Met dit bericht wens ik alle onwetenden de kunst van de Suykenshotdog bij te brengen...

De echte Suykenshotdog is gebaseerd op de Suykenspint, die ons werd overgeleverd door onze leermeester Karel Suykens.

Vaak leidt het eten van hotdogs tot frustratie: Ze zijn zo lekker maar ik krijg er maar twee op! Dit kan leiden tot situaties zoals afgebeeld op de foto hieronder: men opent een blik worsten, kan er slechts enkele opeten en blijft bijgevolg met een immense overschot aan worsten zitten.



Sterf dan, walgelijke worsten!


In zo'n situaties verwenst men die vervloekte worsten dan ook prompt naar het hiernamaals. Sterf dan, walgelijke worsten!

Dit alles behoort tot het verleden eens men de Suykenstechniek succesvol weet toe te passen op het verorberen van de hotdog. Een demonstratie...


Stap 1. Men verwarme gezwind de Frankfurter worstjes in een pot op het fornuis (bij voorkeur een gasvuurtje).


De zogenaamde Frankfurter-pot-au-feu

Stap 2. Men neme één versbakken broodje in de hand.


Stap 3. Men snijde het broodje middendoor met een mes!


Voor een optimaal effect moeten beide helften van het broodje aan één zijde aan elkaar blijven hangen.


Stap 4. Men smere één helft van het broodje langs de binnenkant vol mosterd. Het kruim van het brood dient zo volledig mogelijk bedekt te worden.


Stap 5. Men smere de andere helft van het broodje -met name die zonder mosterd- aan de binnenkant vol ketchup. Ook hier dient het kruim van het brood zo volledig mogelijk bedekt te worden. Merk op dat deze fase op de foto niet geheel correct werd uitgevoerd.


Stap 6. Men neme een -ondertussen goed verwarmd- worstje uit de pot, die nog lichtjes staat te sudderen op het fornuis.


Men plaatse het worstje op één helft van het broodje langs de binnenkant, bij voorkeur bovenop de mosterd. Dit proces wordt herhaald tot de maximale hoeveelheid worstjes die het broodje kan bevatten is bereikt.


Een standaard broodje bereikt zijn optimale vulling bij exact 4 worstjes.


Stap 7. Vervolgens duwe men het broodje tot aan de helft in de mond en men bijte het middendoor.


Stap 8. De zich in de mondholte bevindende helft wordt opgepeuzeld. Goed kauwen is de boodschap. Merk op dat er zich een kleine fout heeft voorgedaan in de uitvoering hieronder: één worstje is niet in de helft afgebeten en steekt bijgevolg een klein beetje uit het broodje.


Stap 9. Vervolgens wordt de resterende helft van het broodje binnengewerkt. Duidelijk is dat na deze stap de hotdog volledig verdwenen dient te zijn.


Stap 10. In een laatste fase kan men zich optioneel tevreden over het buikje wrijven. Controle door een derde is in deze toepassing van de Suykenstechniek helaas niet aan de orde.


Wat is nu de filosofie achter deze techniek? Stel dat je eens hotdogs wil eten en je koopt een standaard pot Frankfurter worstjes. Zo'n pot bevat 8 stuks. Op normale eetwijze zou men na maximaal 3 hotdogs te verorberen -aan een gemiddelde snelheid van 15 happen per hotdog- meer dan voldoende gegeten hebben. Gezien de standaard hotdog slechts 1 worstje bevat zou men dus na 45 happen met een overschot van 5 worstjes blijven zitten.

Door een succesvolle toepassing van de Suykenstechniek kan men met slechts 2 hotdogs alle 8 de worstjes verorberen in slechts 4 happen.

Men heeft bijgevolg dus minder gegeten én men blijft niet met overschotten zitten!

maandag 11 september 2006

Kroniek van een Kampioenenfeest

Ene goetdaasche sonne wierp warme straelen op't slaghvelt!



Den veyand wierp onsch nen valsch glimmenden lach toe.



Vriendschapleyck den lach terugwerpen wasch niet meer dan welgemanierd.



Den veyand liet reesch rasch seyn waere gelaet sien, met luydkeelsch gebrul, minachtend armgeswaei ende 't uytsteecken van die tonge...



Edoch, den held van de Goede Streyders bleef vascht in seyn schoeisel staen ende wierp de valschaerds een coene blick toe.



Spoedig ving den streyd aen. Den laffen veyand snokte 't snoer uyt alle macht!



Moedig booden de dap're kreygersch weerstand.



Den veyand echter ginck er nen ganck vandoor!



De heldhaftige kreygersch kreegen 't moeileyk.



Spoedigh voelden sey hun spierweefschel steyven... De nederlaegh was nabey!



En met nen laetsten furieusen snock van den snoodaerd...



...gaeven sey hun leven voor't vaederlant!



Den veyand kreyschte krwell'ge kreeten op hunnen bloeddorstighen overwinninck.



En so, soete kindertjesch altesaem, liep den Petrusch seynen steyven rugghe op!

Eynde

dinsdag 5 september 2006

Isabella venit, vidit vincitque

Ze heeft het voor mekaar! Ons Isabelle werd op zaterdag 2 februari 2006 verkozen tot Miss Belgium Earth 2006 (wiki). Met een tiental leden van ons orkest woonden we de gala-avond in het Casino Kursaal in Oostende bij.

De verkiezing zelf was best saai te noemen. Dit in schril contrast met de schitterende opening, waarbij de kandidates zichzelf moesten voorstellen in enkele bondige volzinnen en die garant stond voor een boel hilariteit. Hobby's als shoppen met mijn vriendinnen, uitgaan met mijn vriendinnen en bij mijn vriendje zijn waren dan ook de meest voorkomende in het rijtje.

Tussen een heleboel truttekes stak onze fluitiste dan ook met haar viertalige (Nederlands, Frans, Engels én Duits) openingsspeech met kop en schouders boven de rest uit.

Helaas ging het daarna sterk bergaf. De 21 kandidaat-missen defileerden (elk afzonderlijk) in een identiek badpak op tonen van steeds dezelfde vier liedjes. Vervolgens deden ze het hele zaakje nog eens over met badpakken en met avondkledij.

Daarna mochten ze nog éénmaal hun mondje opendoen, waarop de jury -gebaseerd op niet zo heel veel dus- een winnaar en 4 eredames koos. Presentatie was in handen van soepkip Rani de Koninck en een gladde jongen die Patrick heet, overigens.

Gedurende het hele spektakel werd 2 maal pauze gehouden die veel te lang duurde (eerste keer een half uur, tweede keer meer dan een uur). Rond 2u 's nachts was het gebeuren afgelopen.

Algemene conclusie bij onze toeschouwers: moest Isabelle niet gewonnen zijn, dan was het best een verloren avond geweest. Merk op dat een pintje tijdens de pauze over de toog ging aan €2.50!

Tot slot nog enkele beelden van ons miss...


De kroning...



Isabelle met de organisatrice en haar voorganger



Isabelle en de organisatrice, Miss Belgium Earth 2002

Dat ze zich niet heel de avond voor niets heeft moeten paraderen, bewijst deze kar, die ze nu de hare mag noemen. 't Was een Chevrolet als ik me niet vergis.


De miss en de kar

Kijk maar hoe blij ze is met dat autosleuteltje!


De miss en de sleutel

Nu nog een rijbewijs en ze is vertrokken :).